Novice

Torek, 14.02.2023 ob 01:00 uri

Ogledov: 4

Oddaja poročil AJPES | Letno poročilo o delu društva, poročilo o prostovoljstvu, podaljšanje statusa v javnem interesu na področju športa

Objavil(a): Matej Ogorevc

Do 31. marca morajo vsa društva oddati letno poročilo na AJPES. Prav tako pa je 31. marec tudi rok za oddajo poročil o prostovoljstvu in poročil za podaljšanje statusa v javnem interesu na področju športa.

 

1.) Letno poročilo in poročilo o prostovoljstvu

Do 31. marca 2023 morajo vsa društva oddati letno poročilo. Za društva, ki imajo prihodke višje od milijona evrov letno in morajo Podatke za državno statistiko in javno objavo predložiti do konca marca za preteklo koledarsko leto, revidirana letna poročila pa v 8 mesecih po koncu koledarskega leta. Letno poročilo morate oddati elektronsko, pri AJPES. Letno poročilo društva sprejme zbor članov društva (skupščina, občni zbor…). Pred tem ga mora pregledati nadzorni organ društva in tako opraviti nadzor nad finančnim in materialnim poslovanjem društva.

Če je vaša organizacija vpisana v vpisnik prostovoljskih organizacij, morate ob oddaji letnega poročila, torej do 31. marca 2023, oddati tudi poročilo o prostovoljstvu.

 

2.) Davčni obračun

Do 31. marca 2023 morajo vse pravne osebe poskrbeti za oddajo svojega davčnega obračuna za preteklo leto. Davčni obračun morajo oddati vse nevladne organizacije, ne glede na to, ali so v preteklem letu opravljale kakšno dejavnost in ne glede na to, ali so imele obdavčljive prihodke. Davčni obračun oddate s posebnim obrazcem, elektronsko, prek eDavkov. Več o tem lahko preberete tukaj.

 

3.) Status v javnem interesu na področju športa

Organizacije, ki ste pridobile status do 31. decembra 2021 morate najkasneje do 31. marca 2023 posredovati podatke oziroma dokazila za podaljšanje statusa v javnem interesu na področju športa. Organizacijam, ki ste status pridobile v letu 2022, v letu 2023 ni potrebno oddajati poročil in programov. Več o tem lahko preberete tukaj.

 

 

Scroll to Top